vineri, 1 noiembrie 2013

Meteora Roussanos.Grecia

     In a doua zi de sedere langa Meteore, am reusit sa vedem, cu voia lui Dumnezeu,  patru manastiri. Mai mult decat ne asteptam...
      De la  Meteora Sfantul Nicolae,   urmatoarea Meteora, aflata la  o distanta mai mica  de 15 minute cu masina, este Sfanta Manastire Roussanos.
         Ridicata pe varful unui Meteore, trebuie sa urci o vreme scarile ce se incolacesc pe langa stanca....insa pentru cei cuceriti de frumos urcusul pare usor....Noi ne opream constant, sa admiram Meteorele care se vedeau in departare si frumusetea stancilor ridicate catre cer!
 



 

 
Dupa ce treci podul de lemn si urci scara de piatra ajungi pe o platforma rotunda de unde poti admira Valea Tesaliei si cele trei Manastiri care se inalta semete pe varful meteorelor: Sfantul Nicolae, Sfantul Varlaam  si Marea Meteora, in planul cel mai departat.

  Desi naosul Manastirii este consacrat Schimbarii la Fata a Mantuitorului, cu o deosebita evlavie se cinsteste si se pomeneste Sfanta Varvara ale carei Moaste se afla in Biserica, alaturi de cele ale Sfantului Pantelimon. Maicutele care ingrijesc manastirea au transformat-o intr-o gradina terasata caci la fiecare etaj, sunt amenajate locuri  incantatoare si terase pline de flori.
 
   Maicutele de aici au frumosul obicei de a picta cu tus special pe pietre, Sfintele Meteore, pe care apoi le personalizeaza la cererea crediciosilor si turisitilor.
 
  

    Am plecat de aici cu dorinta de a mai reveni, caci e ceva in duhul acestei Manastiri care te indeamna la tainica rugaciune, iti aduce in suflet pace si bucurie, implinire sufleteasca si  credinta de nezdruncinat in Puterea si Bunatatea Lui Dumnezeu si a Sfintilor care se roaga pentru noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare