vineri, 27 aprilie 2012

Pe langa Marea Egee,partea I

   Vazuta din autocar, sau privind-o de pe stanci, de pe faleza, Marea Egee, are un farmec aparte.Apa de un albastru cristalin te indeamna sa o privesti si iti linisteste mintea de toate gandurile neplacute, de teama... si te indeamna la nostalgie.

    Dupa ce i-am vazut tarmurile europene, am urcat pe feribot, pentru a traversa Stramtoarea Dardanele, indreptandu-ne spre Chanakale, primul oras al Turciei Asiatice, in care am poposit pentru o noapte.

    E un mic oras port care desi frumos si ingrijit nu ofera prea multe posibilitati de agrement.


  Aici a ramas de la filmarile din 2004 a filmului Troia, Calul Troian - un exemplar reusit, realizat din barne arse, (sau care le imita foarte bine), folosit la cucerirea Troiei. A fost oferit drept cadou pentru cetatenii si primaria orasului.
 A doua zi am parasit Chanakale, indreptandu-ne spre Kusadasi, o frumoasa statiune turistica care ne-a cucerit de la prima vedere.
    Faleza, atragatoare atat cand e soare si cald....dar si dupa furtuna!
Desi zgarcita in nisip, am gasit un mic golf unde am cautat cu  pasiune de copil diverse scoici; dupa indelungi cautari s-au lasat descoperite!

Statiunea nu duce lipsa de parcuri; din loc in loc, pe faleza sunt amplasate  si spatii special  amenajate pentru joaca copiilor, foarte atragatoare si vesel colorate.

...iar doamnele si domnisoarele isi pot face antrenamentul de fitness, sub cerul liber, admirand cerul albastru si marea cristalina, bucurandu-se de adierea placuta a brizei si cantecul pescarusilor ori albatrosilor....
Asa sa tot am chef de exercitii!!!

 

8 comentarii:

 1. -Din dragoste pentru calatorii si fotografie am poposit si eu pe aici.Imi place Marea Egee care am auzit ca este foarte limpede.Dar "Mareea Egee" ce este.Nu fac eu pe 'didactidul',dar este -poate- chiar o mareee.Are asa ceva?Cu respect,nartip

  RăspundețiȘtergere
 2. " didactidul "...?...tot un fel de maree...

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc de vizita si de corectura!Nu am mai intrat de mult si recunosc, ca din graba mi se intampla sa mai tastez gresit.

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc de vizita. Ai bloguri frumoase!

  RăspundețiȘtergere
 5. ce fotografii frumoase...vine si la noi caldura :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc, Coco, Liliana;imi propusesem sa fac acest blog doar pentru postarile de vacanta si calatorii,dar pe parcurs am cam renuntat la idee;am preferat sapun totul pe un blog...

   Ștergere
 6. frumoasa vacanta , frumoase imagini !

  RăspundețiȘtergere
 7. am uitat , continua cu pozele...

  RăspundețiȘtergere

Postări populare