marți, 16 iulie 2013

Impresii de vacanta

             Bine v-am gasit!

    Bunul Dumnezeu ne-a ajutat in aceasta vara sa facem o vacanta mult dorita, avand ca obiectiv final Meteorele!
    Loc binecuvantat de Dumnezeu cu nespusa frumusete si manastiri inaltate pe varfuri semete - create cu milioane de ani in urma, facute special parca, spre a duce rugaciunile monahilor si a mirenilor mai aproape de Cer.
 

    Dar cum drumul cu masina pana la Meteore a fost lung (1169 km ) am  poposit pentru cate 2 nopti  la Alexandropoulis si Salonic. Le-am ales pentru importanta lor istorica, religioasa, si desi timpul de vizita a fost scurt, ne-am bucurat de aflarea unor Sfinte Moaste si descoperierea unor locuri incarcate de istorie!
 
    Pentru ca suntem in vacanta si gandul ne zboara mai mult la plimbari in aer liber, nu voi intra in prea multe amanunte ci am sa va las in compania pozelor, dorind sa impart cu voi frumusetea celor vazute! 
      
    ***
    
    Am pornit la drum la ora 5, dupa ce din cauza emotiilor, ori a grijilor am reusit sa dormim si eu si Florin aproximativ 3 ore.
   
 Primul popas dupa trecerea prin Vama Veche a fost la Varna, unde ne-am oprit pentru jumatate de ora cu gandul sa ne inchinam icoanei  Sfintilor Petru si Pavel.
    Cand am intrat in impresionanta catedrala cu hramul Adormirea Maicii Domnului, un preot afla la intrare ne-a intrebat de unde suntem si apoi in graiul nostru "Cum te cheama? ", miruindu-ne pe rand.
  
         Catedrala dateaza din 1886, avand printre donatori pe Tarul Nicolae  al II-lea al Rusiei, care ofera catedralei 53 de icoane. Pe langa aceste frumoase icoane, privirea ne-a fost atrasa de vitralii. Marete vitralii ale Sfintilor Chiril, Metodiu realizate in anii '60. 
 
 
    Dupa o pauza de masa la Burgas si in total 8 ore la drum prin Bulgaria, am ajuns la granita cu Grecia. Pentru cei care doresc sa porneasca in vacanta iesind prin Vama Veche, pot spune ca  drumurile E87 pana la Burgas si E 85 pana la Alexandroupouli au fost foarte bune, fara trafic intens.
 
     Mare bucurie sa trecem granita; simplu, doar un control de rutina al pasapoartelor si inca 2 ore pana la prima destinatie de vacanta. Find prima oara in Grecia, vederea caselor albe, a dealurilor acoperite cu maslini si a marii m-au facut sa uit de oboseala.
 
 
 
 
     Desigur, copii au fost cei mai fericiti ca au putut sa isi puna costumele de baie si sa se balaceasca in piscine pana  li s-a facut foame!
 
 
   
     Cam atat pentru inceput; in urmatoarea  postare vom porni la o  plimbare relaxanta prin  Alexandropouli.
 
   

 
 
 
 
Va doresc  o vacanta placuta , cu soare, plimbare si cat mai frumoasa in continuare!

Un comentariu:

Postări populare