duminică, 4 ianuarie 2015

Gradina Marimurta

"Zis-a Domnul: ascultaţi pilda aceasta: a ieşit semănătorul să semene sămânţa sa. Şi, semănând el, o parte a căzut lângă drum şi a fost călcată cu picioarele şi păsările cerului au mâncat-o. Altă parte a căzut pe piatră şi, dacă a răsărit, s-a uscat pentru că nu avea umezeală. Altă parte a căzut în mijlocul spinilor şi spinii, crescând o dată cu ea, au înăbuşit-o. Iar altă parte a căzut în pământul cel bun şi, crescând, a făcut rod însutit. După ce a spus acestea, a strigat: cine are urechi de auzit să audă!"
                Evanghelia dupa Luca


        Astfel ne invata Mantuitorul in Evanghelia ce s-a citit astazi, iar noi, daca avem urechi de auzit trebuie sa punem ingrasamant la radacina - bunatate, smerenie, rabdare, credinta - incercand sa devenim pamant bun, roditor in  fapte bune, in milostenie si blandete.
Ascultand evanghelia zilei si predica  parintelui - bucuros ca dupa 20 de ani saminta sadita de dansul prin rabdare, indemn la credinta si bunatate a dat roade, incercand sa traim cu frica si dragoste de Dumnezeu, m-am gandit la gradina botanica de la Marimurta. Aici florile, copacii si sutele de specii mediteraneene, tropicale si din zona temperata au gasit sol bun si vreme prielnica fiind o incantare pentru toti care trec pragul gradinii, impartita pe trei sectiuni ce se desfasora de pe varful coastei din Blanes pana spre Marea Mediterana.
      
  un aranajament pitoresc in curtea hotelului


Pe faleza din Blanes  am gasit statuia botansitului si peisagistului Carl Faust care a pus bazele gradinii botanice din Blanes in 1921 si nu m-am putut abtine sa nu ii mangai  capusorul de bronz care a dat dovada de atata pasiune si dragoste pentru flori, pentru tot ce inseamna verde, natura, frumos!
    Fie ca toti sa devenim o floare frumos mirositoare ori un copac roditor in Gradina Raiului; vorba Parintelui Cleopa: "Manca-v-ar Raiul!"

Un comentariu:

Postări populare